top of page
Yazarın fotoğrafıDil, Konuşma ve Ses Bozuklukları Uzmanı Ertuğrul

Artikülasyon bozukluğu terapisi ne kadar sürer?

Güncelleme tarihi: 23 Eki 2023

Artikülasyon bozukluğu terapisi ne kadar sürer?

Artikülasyon bozukluğu terapisi, dil ve konuşma terapistleri tarafından uygulanan bir müdahale yaklaşımıdır. Terapi süresi, kişiden kişiye ve konuşma yetisinde yaşanan problemin derecesine göre değişebilir. Bazı bireyler 2-3 haftalık bir terapi ile konuşma bozukluklarına veda ederken, bazı bireylerin tedavisi aylarca sürebilir. Çok ileri düzeydeki vakalarda ise bir yıla kadar terapiler sürebilir.


Artikülasyon terapisinde, birey haftada bir veya iki kez olmak üzere bir dil ve konuşma terapisti seansına gider ve seans süresi 40-45 dakikadır. Bu seanslar birebir (birey ve terapist şeklinde) uygulanır. Terapi programı kişiye özel ve durumuna göre planlanır.

Sonuç olarak, artikülasyon bozukluğu terapisi, bireyin durumuna ve terapinin etkinliğine göre farklılık gösterebilir. Genellikle birden çok seans gerekebilir ve erken müdahale tedavinin başarısı için önemlidir. Tam bir tedavi süresi için, çocuğun ya da bireyin durumu değerlendirilmeli ve uzman bir konuşma terapisti tarafından uygun bir tedavi planı oluşturulmalıdır.



artikülasyon bozukluğu terapisi, bireyin durumuna ve terapinin etkinliğine göre farklılık gösterebilir.
Artikülasyon Terapisi Ne Kadar Sürer?

92 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Komentáře


Yazı: Blog2_Post
bottom of page